Image Alt
read the new post

Nema ne ide

y

Početak nove godine je idealno vrijeme za sve one odluke o kojima dugo razmišljamo i rijetko ih provodimo u djelo. Krenite polako, ali pametno 😊

Vježbanje i uvođenje zdravijih životnih navika, javljaju se kao jedne od najčešćih odluka, a početak nove godine je idealno vrijeme za neke nove odluke koje će unaprijediti kvalitetu našeg života.

Te promjene svakako bi trebale ići u smjeru uvođenja treninga u našu rutinu. 

a
a

Zašto želite početi vježbati i napraviti nešto dobro za sebe?

U nastavku donosimo par savjeta koji će vam pomoći da se ovaj put doista držite obećanja koje ste dali sami sebi.

PREUZMITE STVAR U SVOJE RUKE JER JEDINO TAKO MOŽETE USPJETI.

  • Organizacija

Mi ljudi smo takvi da se uvijek moramo podsjećati zašto smo donijeli određenu odluku. Zato vam savjetujemo da negdje zapišete zašto želite početi vježbati. Tako se uvijek možete podsjetiti koja je vaša misao vodilja, kada postane teško držati se plana.

  • Motivacija

Možda želite početi vježbati kako biste se osjećali bolje,smanjili stress, imali više energije, kako biste djeci bili dobar primjer, kako biste se osjećali privlačnije… Ovo su samo neki od mogućih razloga. Razmislite koji su vaši i svakako ih zapišite.

  • Plan vježbanja

Razna istraživanja pokazuju da najbolje funkcioniraju tjedni planovi. Tako možete primjerice nedjeljom ujutro napraviti popis obveza tijekom nadolazećeg tjedna, te napraviti raspored kada I vam vježbanje najviše odgovaralo. Dobra organizacija je doista pola posla te ovaj koncept provjereno djeluje.

“Tjelesna aktivnost se koristi kao terapeutsko sredstvo za ublažavanje lošeg mentalnog zdravlja . Sveobuhvatna meta-analiza otkrila je značajno poboljšanje mentalnog zdravlja nakon vježbanja. Osim toga, čini se da je učinak vježbanja na poboljšanje stope mentalnog zdravlja još veći za one koji pate od ozbiljnijih mentalnih bolesti.” James Wright

Treninzi imaju bitnu ulogu u vašem mentalnom zdravlju. Razna istraživanja, često u velikom postotku potvrđuju da sport i tjelesna aktivnost pomažu mentalnom zdravlju.

Razna znanstvena istraživanja govore o poboljšanju mentalnog zdravlja pomoću tjelesnih aktivnosti.

Treninzi koji ti dolaze u tvoj dom, zvuči odlično, zar ne?

Sada kada znamo kako vježbanje može pomoći našem cjelokupnom mentalnom zdravlju i zahvaljujući tehnologiji današnjice, pozivamo vas da se pridružite našim treninzima i napravite nešto dobro za vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Naš trening možete odraditi u dnevnom boravku ili sobi. Ne zahtjeva velik angažman, a donosi neizmjeran doprinos vašem mentalnom i fizičkom zdravlju. Bit ćete nam zahvalni!Nijedan sadržaj na ovoj stranici, bez obzira na datum, nikada se ne smije koristiti kao zamjena za izravan medicinski savjet vašeg liječnika.

Close